In august, am ramas cu aceleasi salarii


Articol din: Analiza saptamanii | Sursa: Banii Nostri
Castigul salarial mediu nominal brut a ramas neschimat in luna agust a acestui an, fata de luna precedenta, la 1.122 lei, iar castigul salarial mediu nominal net realizat in august a fost de 841 lei, in scadere usoara (minus 0,1 la suta) fata de luna iulie, potrivit datelor centralizate de catre Institutul National de Statistica (INS).
Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare - 2.326 lei, iar cele mai mici in prelucrarea lemnului si a produselor din lemn, cu exceptia mobilei - 509 lei.
Indicele castigului salarial real pentru luna august 2006 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 100%.
Cresterile pe diferite sectoare economice ale castigului salarial mediu net in luna august 2006 fata de luna precedenta s-au datorat acordarii de prime sau realizarii de productii mai mari. Cea mai mare crestere, de peste 15 la suta, s-a inregistrat in industria miniera.
Cresteri intre 5 la suta si 10 la suta s-au inregistrat in activitatile: industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari si industria metalurgica.
Castigul salarial mediu net a scazut cu mai mult de 5 la suta in activitatile: industria mijloacelor de transport rutier, industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii precum si in activitatile de asigurari.
Comparativ cu luna august 2005, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 14,6 la suta. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a inregistrat o crestere cu 8,1 la suta. Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 91,1 la suta, egal cu cel inregistrat in luna iulie 2006.


Please publish modules in offcanvas position.