Adio cazier fiscal


Firmele, asociatiile familiale si persoanele fizice nu vor mai fi obligate sa prezinte cazierul fiscal cind solicita inregistrarea la Registrul Comertului, pentru ca informatiile vor fi comunicate electronic de catre Ministerul Finantelor, potrivit unei propuneri legislative a ANAF, citata de MEDIAFAX. Ministerul Finantelor trebuie sa transmita, la cererea Oficiului National al Registrului Comertului, in cel mult 24 de ore, datele inscrise in cazierul fiscal. Propunerea legislativa a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala intentioneaza sa reduca numarul mare de solicitari adresate directiilor si administratiilor financiare pentru eliberarea cazierului fiscal, asa incit si timpul de asteptare pentru a primi cazierul sa fie mult mai scurt.

Astfel, termenul pentru eliberarea cazierului fiscal va fi micsorat de la cinci la doua zile, iar taxa de urgenta va fi majorata de la 20 la 100 de lei.
Cazierul va fi eliberat atit de catre Directiile judetene ale finantelor publice, ca si pina in prezent, cit si de catre Directia de administrare a marilor contribuabili si administratiile municipale si de sectoare. Cazierul fiscal tine evidenta contribuabililor, persoane fizice sau juridice, precum si a asociatilor, actionarilor si a reprezentantilor legali ai firmelor care au incalcat legile financiare, vamale sau cele referitoare la disciplina fiscala.
Sursa: Cotidianul


Please publish modules in offcanvas position.