Suspendarea memorandumului cu FMI, o decizie corecta


Varujan Vosganian, purtatorul de cuvant al Partidului National Liberal (PNL), a declarat intr-o conferinta de presa ca optiunea Guvernului Calin Popescu-Tariceanu de a suspenda memorandumul cu FMI si de a mentine politica fiscala de neschimbare a valorii cotei unice de impozitare si a TVA, a fost una corecta.
Potrivit lui Varujan Vosganian, pentru acest an se anticipeaza un plus de colectare la bugetul de stat de circa 1,5 miliarde de euro, care duce la concluzia spectaculoasa ca se poate finanta integral de la buget programul de modernizare al invatamantului de 1,1 miliarde euro fara sa trebuiasca sa se mai recurga la imprumuturi.
El a precizat ca, in primele sapte luni din acest an, cresterea veniturilor bugetare este de peste 22 de procente, astfel incat, scazand inflatia si nivelul cresterii economice, adaosul bugetar aferent acestei perioade este de peste 12 la suta.
Vosganian a anticipat pentru 2007 o crestere economica de 7 la suta, mult mai mare fata de previziunile initiale de 5,7 la suta ale guvernului, o crestere a productivitatii muncii de 16 la suta si aparitia a inca 200.000 de locuri de munca, dar si o rata a inflatiei de 5,8-5,5 la suta mult mai mica fata de cea de 6,1 la suta anuntata miercuri de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Conform senatorului liberal, acesti indicatori economici permit Romaniei ca, de la 1 ianuarie 2007, sa isi achite obligatiile la bugetul Uniunii Europene fara sa fie nevoita sa isi modifice politica fiscala, dar si sa reintre in programul stabilit de aliniere din 2012-2013 la zona euro a pietei comune.
Sursa: Banii Nostri


Please publish modules in offcanvas position.