Modificarea Codului Fiscal va crea noi dificultati pentru firme


Modificarea Codului Fiscal in cursul anului viitor va obliga firmele sa intocmeasca situatiile contabile si financiare in doua variante, ceea ce va determina dificultati in desfasurarea activitatii, sunt de parere reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii.
""Firmele vor trebui sa intocmeasca situatii contabile si financiare utilizand doua unitati de masura, una care va lua in calcul prevederile inainte de modificare si alta pe cele de dupa"", a declarat, joi, presedintele Consiliului National al intreprinderilor Mici si Mijlocii (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.
Ministerul Finantelor va transmite Guvernului, la inceputul lunii ianuarie, modificarile aduse Codului Fiscal, iar in cursul aceleiasi luni Executivul va inainta Parlamentului un proiect de lege care va contine noile prevederi. In plus, presedintele CNIPMMR a mentionat ca decizia de a anula datoriile marilor datornici este una anormala, injusta si antieconomica. ""in loc sa atragem mai multe resurse la buget, noi scutim firmele de datorii. La anul, probabil se vor mari alte taxe si impozite pentru firmele mici si mijlocii, pentru a recupera banii folositi pentru aceste datorii"", a spus Nicolescu.
Sursa: Gandul


Please publish modules in offcanvas position.