Taxa anuala pentru carciumi


Patronii de baruri si restaurante ar putea plati, incepand de anul viitor, o taxa anuala de pana la 3000 lei noi (30 milioane de lei vechi) pentru autorizarea functionarii. Propunerea, inclusa in cea mai recenta varianta de modificare a Codului Fiscal, prevede ca valoarea acestei taxe va fi stabilita de consiliile locale care vor incasa sumele astfel obtinute. La nivelul Capitalei, taxa va fi stabilita de Consiliul General al Municipiului Bucuresti si va constitui venit pentru bugetul local al sectorului in a carei raza teritoriala se afla amplasat barul sau restaurantul. Autorizatia privind desfasurarea activitatii de alimentatie publica este emisa de catre primarul in a carei raza de competenta se afla amplasata unitatea sau standul de comercializare. Propunerea Finantelor completeaza articolul 268 din Codul Fiscal, unde sunt enumerate o serie de taxe necesare eliberarii autorizatiilor pentru desfasurarea unei activitati economice si a altor autorizatii similare. Potrivit articolului mentionat, taxa pentru eliberarea unei autorizatii pentru desfasurarea unei activitati economice poate fi de pana la 100.000 lei vechi in mediul rural si de pana la 500.000 lei vechi in mediul urban. Acesteia i se adauga autorizatie sanitara de functionare in valoare de pana la 120.000 lei vechi. Ideea introducerii unei taxe anuale speciale pentru institutiile de alimentatie publica a fost lansata de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, in luna septembrie. Un alt impozit propus de Finante in cea mai recenta varianta de modificare a Codului Fiscal este cel pe productia agricola, stabilit la 2%. Taxa a starnit deja nemultumirea principalului minister avizator, respectiv Ministerul Agriculturii, care a si respins aceasta propunere pe care a calificat-o neoportuna.
(Ziua)


Please publish modules in offcanvas position.