Noi cote de impunere iulie


Impozitul pe dobanda aferent depozitelor la termen, certificatelor de depozit si altor instrumente constituite sau achizitionate inainte de 4 iunie 2005 cu scadenta ulterioara acestei date este de 5%, in cazul nerezidentilor, prevad normele de aplicare a Codului Fiscal, aprobate in ultima sedinta a Guvernului. Cota de impunere se majoreaza la 10% pentru depozitele constituite intre 4 iunie si 31 decembrie 2005. Veniturile din dobanzi sunt impozitate cu 10% atunci cand nivelul ratei dobanzilor este mai mare decat cel al ratei de referinta de pe pietele interbancare la depozitele la o luna, comunicate in prima zi lucratoare a lunii pentru care se face calculul.
In privinta indemnizatiilor neimpozabile, acestea sunt alocatia pentru risc maternal, pentru ingrijirea copilului bolnav sau indemnizatia lunara pentru activitatea de liber-profesionist a artistilor interpreti sau executanti. Salariile realizate de persoanele fizice cu handicap grav si accentuat, incadrate cu contract individual de munca, sunt, de asemenea, considerate venituri neimpozabile.
Noile norme stabilesc ca de la data de 1 mai 2005 veniturile din jocuri de noroc se impun cu 20%, pentru venitul net care nu depaseste 100 milioane de lei, si cu 25%, pentru veniturile mai mari de 100 milioane de lei. In cazul contractelor de leasing la autoturisme, accizele se calculeaza in functie de starea acestora la momentul introducerii in tara.
(Adevarul)


Please publish modules in offcanvas position.