Cum investim: Noua idei de afaceri sub 5000


 

Noua idei de afaceri sub 5000 dolari.

Fie pentru a scapa de tirania sefilor, fie din dorinta de a castiga atat cat muncesti, fie pentru a-ti organiza programul asa cum vrei, toti ne dorim sa avem propria afacere. Dincolo de greutatea de a identifica o bresa intr-o piata din ce in ce mai incarcata de intreprinzatori mai mari sau mai mici, principala problema consta in a face rost de un capital de pornire.

Cum dintr-un salariu obisnuit nu se pot pune sume insemnate deoparte, iar bancile sunt reticiente in a imprumuta fara garantii consistente, singura sansa ramane o afacere cat de ieftina. Forbes a identificat cateva astfel de mici intreprinderi care, chiar daca sunt detaliate pentru spatiul Statelor Unite, pot fi derularte in orice tara cu o piata libera.

Sugestia autorilor studiului pentru cei care s-au hotarat sa investeasca intr-una din cele noua idei de afaceri propuse, este ca ei sa fie cat ma prudenti cu banii lor si sa nu ii cheltuiasca pe lucruri intile sau neamortizabile.

E dat ca exemplu cazul unei tinere din Texas. Ea a reusit sa puna pe roti o afacere in domeniul curateniei spatiilor de birouri cu doar 1500 de dolari. Pentru a se incadra in aceasta suma incredibila ea a preferat sa cumpere pagere in loc de telefoane mobile sau sa isi instaleze sediul in propria casa.

    Iata, in continuare, cele noua idei:
  1. Vanzari pentru companii de marketing direct. In SUA aceasta este o afacere de 30 miliarde dolari pe an, iar numarul celor implicati este de 14 milioane. Multe companii platesc bani seriosi celor ce merg din usa in usa si incearca sa convinga oamenii sa cumpere proprsiile produse, cele mai cuoscute fiind Avon, Amway, Mary Kay, Primerica Finacial Serices.
  2. Design interior. Numarul celor care recurg la un specialist pentru amenajarea casei este tot mai mare, impulsionati de dorinta de a avea o locuinta primitoare si confortabila. Pentru SUA, o calificare in design interior nu este greu de obtinut, iar pentru Romania nici nu este nevoie de vreo calificare. De multe ori renumele este de ajuns.
  3. Ingrijirea copiilor. Americanii sunt destul de exigenti. E nevoie de nenumarate licente si dovezi ca au abilitati in ingrijirea copiilor, mai ales dupa o serie de cazuri rasunatoare de maltratare a copiilor. Romania devine o piata promitatoare, pe masura ce creste numarul celor cu servicii solicitante.
  4. Organizator de evenimnete. O industrie de 122 miliarde dolari in SUA. Costurile de inceput pot include doar un computer, un telefon, acces la internet, o camera video si un web-site atractiv. Cum timpul multora este extrem de pretios, pentru o zi de nastere, o nunta sau alte evenimente nu de o foarte mare amploare, apeleaza la astfel de firme.
  5. Agentie imobiliara. Este inutil de spus cat de dinamica a devenit piata autohtona a caselor. E adevarat ca in urma cu cativa ani era cu adevarat o afacere sa iti deschizi o agenti imobilara. Cel putin in Bucuresti bransa pare a fi sufocata de mii de agentii. O solutie ar fi orasele mai mici, unde economia inecepe sa se miste.
  6. Peisagist. Fata de un designet interior, peisagistul da viata casei, recurgand la plante sau instalatii ce te pot face sa te simti in mijlocul naturii. In SUA costurile pot depasi 5000 de dolari, mai ales ca e neaprata nevoie de un camion cu care sa transporti materialele. A recurge la un peisagist pentru un apartament de bloc poate fi putin excentric. De regula proprietarii de vile sunt interesati de munca acestor firme.
  7. Meditator pentru cei interesati de admiterea intr-un colegiu. Privit in aceasta lumina, in Romania fiecare profesor poate fi considerat un mic afacerist, salariile mici din invatamant trebuind completate cumva. Tot ce trebuie e reclama, mica publicitate din ziare fiind plina de anunturi ale profesorilor.
  8. Instructor de Yoga. In SUA, tehnica orientala este privita ca o modalitate de deconectare si relaxare sau de evadare din cotidian. La noi, practicile obscurantise si intrepatrunderea cu religia au discreditat-o cvasitotal. Poate fi o afacere de viitor, dupa ce imaginea actuala va fi spalata.
  9. Service IT. Majoritatea celor care isi cumpara un computer nu au cunostinte tehnice. In momentul in care apare o defectiune singura lor solutie este de a apela la un specialist.
    Sursa: Banii Nostri

Please publish modules in offcanvas position.