BNR a anuntat o dobanda de referinta de 8,75% pentru decembrie


Rata dobanzii de referinta pe luna decembrie s-a mentinut, pentru a cincea luna consecutiv, la 8,75% pe an, potrivit informatiei afisate, miercuri, de Banca Nationala a Romaniei, pe pagina sa de internet.
Pentru luna decembrie 2006, nivelul ratei dobanzii de referinta a Bancii Nationale a Romaniei este de 8,75% pe an, iar hotararea BNR este in conformitate cu statutul BNR si tine seama de evolutiile macroeconomice si monetare recente.
Dobanda de referinta anuntata de BNR este o dobanda calculata sub forma de medie ponderata intre dobanzile de interventie practicate de banca centrala in luna precedenta.
Consiliul de Administratie al BNR de la sfarsitul lunii iunie, a stabilit nivelul dobanzii de politica monetara la 8,75% pe an, in crestere cu un sfert de punct procentual fata de cea practicata pana atunci.
Urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie a BNR va avea loc pe 28 decembrie, cand se va stabili si dobanda de politica monetara pe care o va practica banca centrala in luna ianuarie.
Sursa: TMC


Please publish modules in offcanvas position.