La Bursa mai cistiga doar cine se pricepe sa joace


Bursa continua sa aduca investitorilor randamente superioare dobinzilor bancare. De fapt, cei care au stiut sa joace la BVB au cistigat in saptamina aceasta mai mult decit ar fi obtinut intr-un an de la banca.
La Bursa de Valori Bucuresti (BVB), spun specialistii pietei de capital, lucrurile fata de prima perioada a anului s-au schimbat. De cistigat inca se cistiga foarte bine, dar acum cistiga doar cei care cunosc bine fenomenul. Cei care au investit in companii in prima perioada a anului, fara o analiza economica prealabila, mai mult ca sigur ca acum regreta. Spre exemplu, in saptamina 10-15 iunie jucatorii care au stiut sa joace au obtinut randamente intre 3,5 si 7,5% fata de banii investiti. Cu alte cuvinte, au cistigat intr-o zi la Bursa mai mult decit daca si-ar fi tinut banii o luna de zile la banca.
Statistica Bursei de Valori Bucuresti ne arata ca in saptamina 10-15 iunie cea mai buna actiune a fost a companiei Altur Slatina (a crescut de la 11.600 de lei la 12.500 de lei) care a avut un randament de 7,76%. Pe locul doi s-a aflat Banca Transilvania (un randament de 4,86%), urmat de Excelent Bucuresti cu 4,55%. De fapt, este de remarcat in luna iunie actiunea companiei Excelent Bucuresti care a avut un randament in primele 15 zile de 18,97% (de la 5.800 de lei la 6.900 de lei).
""Un jucator serios la BVB trebuie sa se informeze foarte bine, sa nu investeasca dupa ureche si sa nu intre in panica la primul zvon aparut in piata. Apoi nu trebuie uitat ca la BVB nu este ca la banca. Adica lasi banii in niste actiuni si vii peste un an, le vinzi si-ti iei profitul. Jucatorii care doresc sa cistige la BVB trebuie sa urmareasca actiunile in care investesc, sa-si diversifice portofoliul de actiuni si nu in ultimul rind sa aiba grija carei societati de brokeraj se adreseaza"", expune anumite conditii care fac diferenta intre un jucator cu experienta si unul fara, Razvan Pasol, director SSIF Intercapital Invest.
(Cotidianul)


Please publish modules in offcanvas position.