Facilități fiscale pentru angajare studenți, șomeri și persoane cu dizabilități

Expirat

Angajatori pot beneficia de o anumită sumă lunară de la bugetul de stat în condițiile angajării pe o perioadă nedeterminată a studenților (art. 80), șomerilor (art. 85) și persoanelor cu dizabilități conform dispozițiilor legii 76 din 2002

In cazul studenților absolvenți, angajatorii care încadrează pe o durată nedeterminată absolvenți pot să primească pentru o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent o sumă egală cu un salariu minim brut.

În cazul studenților absolvenți care sunt încadrați în grad de handicap, angajatorii care ii încadrează în muncă pentru o perioadă nedeterminată primesc pe parcursul a 18 luni, pentru fiecare absolvent, o sumă care reprezintă 1.5 salarii minime brute

În ceea ce privește persoanele care se află în șomaj si sunt trecute de vârsta de 45 de ani sau sunt singurii care întrețin familia si sunt angajate pe o perioada contractuală nedeterminată, angajatorii primesc pe o perioada de 12 luni (pentru fiecare persoană din această categorie) o sumă egală cu un salariu minim brut pe țară în vigoare, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 2 ani.

Facilitatea se aplică și angajatorilor care au sub 100 de angajați și încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 2 ani.

În cazul încetării contractului din inițiativa angajatorului în mai puțin de 2 ani de zile, angajatorii sunt obligați să restituie integral suma către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă sumele încasate pentru fiecare persoană şi dobânzile aferente, calculate la nivelul celor acordate de trezoreria statului pentru bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Restituirea sumei nu se aplică în situaţia în care încetarea contractului de muncă are loc din iniţiativa sau din motive imputabile angajatului.


Please publish modules in offcanvas position.