Cele mai mari salarii din Romania


Articol din: Analiza saptamanii | Sursa: Capital Anul acesta, s-a pus calus la salariile top managerilor. Oferte de peste 5.000 de euro n-au facut decat firmele bogate si cele recent intrate pe piata, dar ele sunt putine. In 2007, directorii romani vor inlocui multi expati, iar salariile acestora se vor alinia la nivelul occidental.
Consultantii din marile firme de recrutare spun ca salariile nete oferite top managerilor romani n-au depasit, in ultimul an, media de 2.500 - 3.000 euro pe luna, in companii multinationale, orientate pe termen lung si competitive pe piata. Arareori ofertele au depasit 4.000 5.000 euro net pe luna. Tendinta este insa de crestere rapida. Zsolt Szelecki, senior consultant la Hewitt Associates, spune ca Europa este in criza de seniori manageri. Sunt cautati, mai ales dupa esecul recent inregistrat de mari companii din SUA. Lipsesc manageri capabili sa pastreze echilibrul intre obiectivele pe termen scurt, care sunt unele de profit, si nevoile de crestere organizationala, pe termen lung. Aceeasi criza se inregistreaza si la nivel de middle management.
Acestia sunt vanati pentru pozitii de senior leadership si posturile respective raman descoperite. Romania sufera de aceleasi probleme. In acest an, posturile expatilor au inceput sa fie cedate directorilor locali. In primul val au intrat finantistii. Urmarind tendintele inregistrate in tarile recent intrate in UE, consultantii de la Hewitt apreciaza ca anul urmator vor continua inlocuirile si pentru alte posturi de conducere, ceea ce nu va insemna o crestere salariala la nivelul oferit expatilor, dar vor fi mult mai multi top manageri romani care vor castiga peste 4.000 euro net pe luna. Pe fondul lipsei acute de manageri capabili sa conduca marile afaceri, salariile acestora se vor alinia rapid la nivelul occidental.


Please publish modules in offcanvas position.