Salariul mediu net a crescut in aprilie cu 1,3%, pana la 839 lei


Salarial mediu net a fost, in luna aprilie, de 839 lei, cu 1,3% mai mare fata de luna precedenta, cresterea fiind determinata in principal de plata primelor lunare sau a celor de Paste si a realizarilor de productie, conform Institutului National de Statistica (INS).
Sectoarele in care s-au inregistrat cele mai mari cresteri ale salariului mediu net sunt activitatile anexe si auxiliare de transport, activitati ale agentiilor de turism (+ 31,2%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze si apa (+20,8%), transporturi terestre si transporturi prin conducte (+16,7%), silvicultura, exploatare forestiera si servicii anexe (+14,4%).
Cele mai mari salarii raman cele din domeniul intermedierilor financiare, care desi au scazut cu 19%, se situeaza la nivelul de 2.558 lei.
In luna aprilie 2006 s-au inregistrat scaderi ale castigului salarial mediu net, in principal, ca urmare a primelor acordate in luna martie, in activitatile de extractie a hidrocarburilor si servicii anexe (-41,5%), fabricarea articolelor de imbracaminte (-5,8%), fabricarea produselor textile (-2,6%).
Sursa: Capital


Please publish modules in offcanvas position.