Modificari in plata cotelor de contributii



Cotele de contributii sociale obligatorii datorate pentru veniturile salariale sau asimilate acestora, precum si pentru alte venituri prevazute de lege, aferente lunii decembrie 2005, sunt cele stipulate de legislatia in vigoare pana la data de 31 decembrie 2005, a transmis Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale. Cota de contributie de 0,75% pentru concedii si indemnizatii, reglementata de OUG 158/ 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, se calculeaza si se aplica incepand cu plata drepturilor salariale sau asimilate acestora, precum si a altor venituri prevazute in lege, aferente lunii ianuarie 2006.
Indemnizatiile pentru concediile medicale si indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 sau 3 ani, in cazul celui cu handicap, cuvenite pe luna decembrie 2005 si neachitate, se vor plati de angajatori din bugetul asigurarilor sociale de stat, in conditiile Legii 19/2000.
CNPAS a mai precizat ca sumele reprezentand prestatiile de asigurari platite de angajator asiguratilor, potrivit prevederilor Legii 19/2000, care depasesc suma contributiilor datorate de acesta, aferente lunii decembrie 2005, se recupereaza de la casa de pensii in raza careia se afla sediul angajatorului. Sursa: Romania Libera


Please publish modules in offcanvas position.