Tarif social la nivel sal mini


De la 1 noiembrie 2005, tarif social la energie electrica - numai pentru cei cu venituri sub salariul minim pe economie
Numarul consumatorilor casnici de energie electrica ce mai pot beneficia de tariful social, incepand cu 1 noiembrie 2005, va fi diminuat drastic in urma aplicarii Ordinului nr. 38, emis de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Potrivit acestuia, doar acei consumatori care au un venit mediu pe membru de familie sub sau cel mult egal cu salariul minim pe economie se mai pot incadra la tariful social. Totodata, Ordinul emis de ANRE mai prevede ca locul de consum pentru care se solicita aplicarea acestui tarif sa fie obligatoriu domiciliul stabil. Practic, la casele de vacanta sau la consumatorii cu mai multe proprietati nu se mai poate acorda acest tarif, chiar daca consumul este mai mic de 80 kWh in decursul unei luni, potrivit directorului general ANRE, Alexandru Sandulescu.
Consumatorii care solicita tariful social au ca termen-limita de depunere a actelor necesare data de 31 octombrie. Documentele necesare sunt: copie de pe actul de identitate, din care sa rezulte adresa domiciliului stabil, cererea tip de acordare a tarifului social si declaratia pe propria raspundere privind venitul mediu lunar pe membru de familie. Filialele Electrica vor trimite solicitantilor raspuns in termen de 30 de zile de la primirea cererii, in cazul celor cu dosarul complet sau de 60 de zile pentru cei care se constata ca nu indeplinesc conditiile pentru acest tarif. Cei care nu depun documentele solicitate sau nu opteaza pentru un anume tip de tarif vor fi facturati automat la tariful CR-monom cu rezervare.
Potrivit directorului ANRE, tariful social se va elimina, probabil, o data cu deschiderea totala a pietei de energie electrica, la 1 ianuarie 2007. ""Vom elimina tariful social, dar trebuie sa punem ceva in loc"", ne-a explicat Sandulescu, adaugand ca se lucreaza la identificarea si adoptarea unor metode care sa sustina acei consumatori cu venituri reduse care se vad in ipostaza de a nu-si permite plata facturii la energia electrica.
(Curentul)


Please publish modules in offcanvas position.