Peste 7.500 salariati ai firmelor de stat vor fi disponibilizati pana la 31 ianuarie 2007


Peste 7.500 de angajati din sectorul de stat vor fi disponibilizati, cu plati compensatorii, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2007, cele mai multe concedieri fiind efectuate la firmele miniere si la Tractorul Brasov, reiese din datele furnizate de liderii de sindicat si reprezentantii AVAS.
"De la uzina Tractorul Brasov vor fi disponibilizate 1.800 de persoane", au declarat oficiali ai Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Cei 1.800 de salariati ai Tractorul vor primi, la concediere, plati compensatorii, iar in fiecare luna, pe o perioada de doi ani, in functie de vechime, un salariu mediu pe economie.
Valoarea totala a cheltuielilor bugetare este estimata la circa 47 milioane lei.
Conform AVAS, pana la finele lunii ianuarie 2007 vor fi disponibilizate 600 de persoane de la Rulmentul Brasov, operatiune inclusa in planul de reorganizare a uzinei. De la companiile miniere vor fi concediate peste 5.000 de persoane.
Cele mai multe persoane vor fi disponibilizate de la Remin Baia Mare - 2.500 , Moldomin Moldova Noua - 820 si Cuprumin Abrud - 730 salariati.
Sursa: Gandul


Please publish modules in offcanvas position.