Modificari cu privire la facturi


Ordin 1714/14.,11.2005

La art.1 - Incepand cu 1 ianuarie 2006 bonurile fiscale reprezinta numai document de inregistrare in registrul de casa. (inainte se puteau inregistra daca erau trecute de catre vanzator toate datele de identificare alecumparatorului).
Exceptie de la regura o fac bonurile fiscale aferente carburantilor auto daca sunt stampilate si au inscrise denumirea cumparatorului si numarul de inmatriculare al autovehicoluli.
Pentru inregistrarea in contabilitate a cheltuielilor, cumparatorul va solicita factura.
Pentru comercializarea material lemnos se folosesc alte facturi si bonuri vezi HG 427/2004.
La art.3 - daca plata se face in numerar sau cu card bancar concomitent cu emiterea facturi, nu este obligatoriu sa se completeze codul IBAN si banca cumparatorului.
La art. 4 - pe facturi se va trece CNP si date din Buletinul persoanei care face livrarea bunurilor (nu a serviciilor) numai in cazul in care persoana care face livrarea este aceeasi cu persoana care face factura.
La art.5 7 - Daca pe avizul de expeditie este trecut ""Urmeaza Factura"" nu este obligatoriu sa se mentioneze pretul.
La art.5 7 pct.3 - La vanzarea cu amanuntul nu mai este obligatoriu sa se intocmeasca monetar.
La art.5 7 pct.4 - In cazul in care in acelasi spatiu se efectueaza atat vanzare cu amanuntul cat si en-gros nu mai este obligatoriu sa se tina gestiune distincta (abroga aliniat(4) articol 3 ordin 1177/98).
La art.5 4 - daca ai imprimanta laser pentru imprimarea facturilor trebuie sa cumperi facturi speciale de la Imprimeria Nationala (ordin 1177/98).


Please publish modules in offcanvas position.