Concediu crestere copil 2006


Angajatorul are urmatoarele obligatii in luna ianuarie 2006, daca are angajati care se afla in concediu pt crestere copil.HG 1825 / 2005

""Art. 29. - (1) n vederea asigurrii continuitii plii indemnizaiilor pentru creterea copilului stabilite conform prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificrile i completrile ulterioare, angajatorii, pltitori ai acestui drept, depun la direciile teritoriale din raza de domiciliu a beneficiarilor dosarele aferente indemnizaiilor pentru creterea copilului aflate n plat n luna decembrie 2005, inclusiv dosarele care conin cereri pentru care dreptul nu a fost nc stabilit.
(2) Dosarele prevzute la alin. (1) conin, n principal, urmtoarele documente n copie, certificate pentru conformitate cu originalul:
a) cererea de acordare a drepturilor nregistrat la angajator; b) certificatul de natere al copilului i, dup caz, livretul de familie;
c) buletinul (cartea) de identitate;
d) certificatul privind ncadrarea copilului ntr-o categorie de persoane cu handicap, dup caz;
e) adeverin, eliberat de angajatori, din care s reias ndeplinirea condiiilor de stagiu de cotizare cerute de Legea nr. 19/2000, cu modificrile i completrile ulterioare, situaia deschiderii dreptului la indemnizaia pentru creterea copilului i a duratei acordrii acesteia. Modelul adeverinei este cel prevzut n anexa nr. 4.
(3) n vederea ntocmirii evidenei privind indemnizaia pentru creterea copilului, persoanele ale cror drepturi de indemnizaie pentru creterea copilului fac obiectul alin. (1), depun la primria din raza de domiciliu numai cererea pentru acordarea, ncepnd cu data de 1 ianuarie 2006, a indemnizaiei pentru creterea copilului, reglementat de ordonana de urgen, situaie n care condiiile procedurale prevzute de ordonana de urgen se consider a fi ndeplinite.


Please publish modules in offcanvas position.