ANAF: Va prindem, va controlam


Toti exportatorii si importatorii care au facut de la 1 ianuarie tranzactii in UE vor fi verificati de ANAF incepind cu 25 aprilie, atunci cind Fiscul va centraliza toate declaratiile recapitulative depuse de firmele cu acest profil de activitate.
"Pe 25 aprilie centralizam toate operatiunile intracomunitare pe baza declaratiilor recapitulative depuse de firme. Apoi le vom confrunta cu datele din tarile cu care au avut relatii comerciale, cu aju-torul sistemului VIES de urmarire a tranzactiilor cu TVA. Toate firmele ale caror declaratii nu coincid cu datele strinse de la statele UE vor fi controlate", a avertizat Bogdan Hutuca, vicepresedinte al Agentiei Fiscale (ANAF).
Peste jumatate dintre exporturile si importurile Romaniei se fac cu Uniunea Europeana, majoritatea firmelor romanesti care fac comert extern fiind active pe aceasta ruta. In alta ordine de idei, nici firmele care fac afaceri in interiorul Romaniei nu scapa de examinarea ANAF. Dupa jumatatea anului, Agentia vrea sa verifice toate operatiunile interne ale persoanelor impozabile, pe baza declaratiilor informative periodice. "Vom face verificari incrucisate intre declaratiile vinzatorilor si cele ale cumparatorilor", a afirmat Hutuca.
Sursa: Cotidianul


Please publish modules in offcanvas position.